Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Vellum Etiket

14-01-2019 20:51
Vellum Etiket

Parşömen kağıt nedir?  

 
'Vellum' sözcüğü, kağıt ve kart uzmanları arasında düzenli olarak kullanılan ortak bir terimdir, ancak genellikle herhangi bir kağıt türüne atıfta bulunmaz. Bir ürünü 'Vellum' olarak adlandırdığımızda ne demek istediğimizi kafamızda hepimiz biliyoruz, ancak bu, farklı şirketler ve uzmanlar arasında önemli ölçüde değişebilir. Peki Vellum gerçekte nedir?


Vellum'un Tarihi


Eh, tarihi zamanlardan itibaren, Vellum hayvan derisinden yapılan bir ürün gibi parşömene verilen terimdi. Parşömen genellikle koyun ve bazen de keçi derisinden yapılan bir malzemeye atıfta bulunurken, Vellum'un bunun yerine, özellikle buzağı derisinden yapılan, kurutulmuş, gerilmiş, güçlü, pürüzsüz ve inanılmaz değerli bir yazı malzemesi haline getirilmiş daha kaliteli bir ürün olduğu belirtildi.

Vellum üretimi, baldırın derisiyle başlayan uzun bir süreçti. Derinin daha sonra kireç suyunu içeren, çürümüş ve fermente edilmiş sebzelerden elde edilen bir çözelti haline gelmeden önce herhangi bir kir, kir ve kandan kurtulması için derinin 24 saat boyunca suya batırılması gerekirdi. herhangi bir saçın derisi. Çözme işleminin konsantrasyonuna ve sıcaklık gibi diğer faktörlere bağlı olarak değilse, temizleme işlemi bir hafta kadar sürebilir.
 
Cilt ıslatılıp tüy dökülür hale getirildikten sonra, cildi germek, pürüzsüzleştirmek ve kurutmak ve doğru kalınlığa hazırlamak için ahşap bir gerdirme çerçevesine yerleştirilir. Vellum, daha pürüzsüz hale getirmek için çeşitli farklı çözeltilerle de muamele görürdü,

Parşömen ve Vellum, sentetik kağıtların icadından çok önce yüksek statü belgelerine sahip kitaplar veya kitaplar oluşturmak için kullanıldı.

Şimdi Vellum Nedir?


Bugün İngiltere'de, Vellum hayvansal derilerden değil, odun hamuru, pamuk ve sentetik malzemelerden üretilmiştir, ancak yine de yüksek kaliteli bir yazı kağıdı olarak kullanılmak üzere aynı amaca sahiptir. 2 yaygın Vellum kağıdı türü vardır. Yarı saydam ve Bristol.

Yarı Saydam Vellum Etiket  - Yarı saydamlığı nedeniyle çizimleri ve tasarım çizimleri için yaygın olarak kullanılan ve düz, renkli ve desenli çeşitlerde mevcuttur.

Vellum Etiket Kağıdı - Genellikle baskıda kullanılan kadifemsi pürüzsüz bir yüzeyle ayırt edilen daha kalın bir malzemedir.

Vellum terimi ayrıca diğer kağıt türlerinde de kullanılır. Bazen renge atıfta bulunmak, sıklıkla  Modern parşömen kağıt etkisi Conqueror Vellum gibi zengin bir renk ve bazen de kağıdın yazı ve baskı için yüksek kalitede olduğunu belirtmek için.

Günümüzde Parşömen kağıdı artık hayvan derisinden değil, sentetik malzemelerden ve odun hamurundan yapılmaktadır. Satın alınabilecek Parşömen kağıt, hayvan derisi parşömeninin yıllar önce sahip olacağı benzer işaretlere ve benekli etkiye sahip olan bir 'Parşömen Etkisi' kağıdıdır. Parşömen kâğıt, aynı zamanda rustik ve antika bir tarz vermek için harf yazma ve işçiliği için mükemmel olan yüksek kaliteli bir kağıttır.

Web sayfamızdan satın alabileceğiniz çeşitli Vellum Etiketleri bulunmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.