Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Suya Dayanıklı Etiketleri Yazdırmaya Nasıl Başlanır?

02-04-2023 18:51
Suya Dayanıklı Etiketleri Yazdırmaya Nasıl Başlanır?

Suya Dayanıklı Termal Etiketleri Yazdırmaya Nasıl Başlanır? 

Barkod etiketleriniz herhangi bir biçimde nem, buz veya su ile temas edecekse, suya dayanıklı etiketler kullanmayı düşünebilirsiniz. 

 

Bunlar, binlerce ürünün veya daha da kötüsü laboratuvar numunelerinin işlenmesi söz konusu olduğunda felaketle sonuçlanabilecek bulanık veya kararsız bir etikete geri dönmeyeceğiniz konusunda size gönül rahatlığı verebilir! 

 

Başlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini burada bulabilirsiniz.

 

 

 

1. Adım: Yazdırma yöntemlerinizi bilin


Barkod etiketleri için yaygın olarak kullanılan iki yazdırma yöntemi vardır: doğrudan termal ve termal transfer.


Doğrudan termal teknik, yazdırmak için termal-reaktif bir etikete ısı uygularken, termal transfer tekniği, bir mum/reçine alt tabakayı bir şeritten etiketin yüzeyine eritir.


Su geçirmez doğrudan termal etiketler mevcut olmasına ve suya dayanıklı bir kaplamaya sahip olmasına rağmen, doğrudan termal etiketler genellikle ısıya, ışığa ve neme karşı hassas olabilir. 


Çoğu etiket kaplaması, küçük sıçramalara karşı dayanıklı olacaktır, ancak gerçekten su geçirmez etiketlere ihtiyacınız varsa, termal transfer sentetik etiketler en uygun seçenek olacaktır.




2. Adım: Alt tabakanızı ve şeridinizi düşünün


Termal transfer etiketleri yazdırıyorsanız, mum, reçine veya kombine mum/reçine şerit kullanma seçeneğine sahip olacaksınız. 

 

Balmumu, sağlam bir işlem gerektirmeyen etiketler için ucuz ve neşeli bir seçenek sunarken, bir reçine kombinasyonu veya tam reçine şerit, kullanım ve su geçirmezlik için çok daha fazla dayanıklılık sağlayabilir. 


Tam reçine, farmasötik, medikal, kimya ve otomotiv etiketleme gibi önemli uygulamalar için ideal olabilecek kalıcı bir bağ için poli etiket stoğunda hafifçe çözünebilir.


 

3. Adım: Yapıştırıcı ihtiyaçlarınızı değerlendirin


Bazı durumlar , geçici ve çıkarılabilen suya dayanıklı etiketler (örneğin, bir saksı bitkisinin üzerindeki fiyat etiketi) gerektirebilirken , diğerleri gerçekten kalıcı bir bağ (kimyasal veya ilaç etiketlemesi gibi) gerektirebilir .

 

 Geçici çıkartmalara kurcalamaya dayanıklı kesimler de ekleyebiliriz, bu da çıkartmanın çıkarılması veya yerinin değiştirilmesi girişimi olup olmadığını netleştirir. 

 

Nemli, soğutulmuş veya donmuş öğelere etiket uygulamak söz konusu olduğunda daha güçlü bir yapıştırıcı seçmek önemli olacaktır.

 

 Ayrıca, daha aşırı sıcaklıklara ve koşullara dayanabilecek özel yapıştırıcılara sahip etiketler de sağlayabiliriz.

 

Hangi seçeneği seçerseniz seçin, etiketlerin tamamen suya batırılması önerilmez ve en iyi suya dayanıklı etiketler bile tamamen su geçirmez olmayabilir. 

 

En iyi sonuçları elde etmek için uygulamanız için etiket malzemelerinin test edilmesini tavsiye ederiz; bazı etiket örnekleri için Muadil Market ekibiyle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

 

Muadil Market üssümüzden özel baskılı su geçirmez etiketler, barkod etiketleri ve uzman çözümler üretiyoruz.

 

 Bu sitede gördükleriniz sadece başlangıç! Etiketleme gereksinimlerinize yeni başlıyorsanız, etiketleme hakkında daha fazla bilgi için Yardım Masamızı inceleyebilir ve özel etiketli ürünler için fiyat teklifi isteyebilirsiniz.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.