Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

RFID Etiketleme Sistemleri

06-04-2023 19:30
RFID Etiketleme Sistemleri

Profesyonel RFID çözümlerimiz:

RFID etiket okuyucu

Taşınabilir RFID okuyucu

  • barkod okuma
  • EPC kodları oluşturma ve yazma
  • Akıllı etiketleri kontrol etme
  • Hatalı etiket reddi (manuel)
 
 

RFID etiket yazıcısı

Mobil masaüstü yazıcı

  • barkod okuma
  • EPC kodlarının oluşturulması, yazılması ve yazdırılması
  • Akıllı etiketleri kontrol etme
  • Hatalı etiket reddi (manuel)
 
 

RFID etiket aplikatörü

Otomatik RFID etiketleme

  • barkod okuma
  • EPC kodlarının oluşturulması, yazılması ve yazdırılması
  • Akıllı etiketleri kontrol etme
  • Hatalı etiket reddi (otomatik)
 
 
 
 

RFID nedir?

RFID, Radyo Frekansı Tanımlama anlamına gelir. Bu, radyo frekansı ile uzaktan tanımlama anlamına gelir. Teknoloji, nesneleri ve canlıları otomatik ve uzaktan tanımlayabilen veya yerelleştirebilen gönderme-alma sistemleri tarafından kullanılır. Bu RFID sistemleri, örneğin lojistik gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

 

 
 

RFID nasıl çalışır?

Her RFID sistemi, bir elektronik veri taşıyıcı ( RFID etiketi ) ve bir okuyucudan ( RFID okuyucu ) oluşur Her iki bileşen de veri iletişimi için bir antene sahiptir. Veriler elektromanyetik dalgalar aracılığıyla iletilir.

Okuyucu bir AC elektromanyetik alan oluşturur. Transponder menzil içindeyse iki yönlü iletişim gerçekleşir. Okuyucu artık verileri çipe yazabilir veya bellekteki verileri okuyabilir.

 
 
 

RFID'nin avantajları nelerdir?

Temassız süreç : Veriler, transponderden okuyucuya/yazıcıya ve tersi RF antenleri aracılığıyla iletilir. Bu, fiziksel veya görsel temas gerektirmez. RF sinyalleri çeşitli malzemelere nüfuz edebilir. Bu sadece ürünlerin daha hızlı okunmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda erişilemeyen kısımların okunmasını da kolaylaştırır.

Hızlı veri alışverişi: İletim ve alım arasındaki zaman gecikmesi, RF iletimi ile neredeyse ihmal edilebilir düzeydedir.

Toplu okuma: RFID okuyucular, çok sayıda RFID etiketini aynı anda okuyabilir. Bir palet veya nakliye konteynerindeki tüm ürünler teorik olarak tek bir tarama işleminde okunabilir.

Neredeyse hatasız: RFID etiketlerinin ilk okuma başarısı %100'e yaklaşır. Hatalı etiketleri algılayan ve çıkaran RFID sistemleri ek güvenilirlik sunar.

Şifreleme yoluyla güvenlik: Erişim kontrolüne izin vermek için veriler düz metin olarak iletmek yerine şifrelenebilir.

Sağlam: RFID etiketleri, yüksek sıcaklık dalgalanmaları, sıcak, soğuk veya nem gibi aşırı ortam koşullarına dayanıklıdır. Daha sonra özel yeniden çalışma veya temizlik gerektirecek ürünler, RFID kullanılarak güvenilir bir şekilde işaretlenebilir.

Yeniden kullanılabilir: Basılı barkodların aksine, RFID çip verileri daha sonra düzenlenebilir ve tamamlanabilir.

Görünmez: Küçük RFID aktarıcıları çoğu etikete göze çarpmayacak şekilde entegre edilebilir.
 
 
 
 
 
 

RFID çipleri nerede kullanılır?

RFID uygulamaları çok sayıda ve çeşitlidir. Teknoloji temel olarak bileşenlerin veya nakliye konteynırlarının otomatik olarak işaretlenmesi, tanımlanması, kaydedilmesi, depolanması ve izlenmesi için uygundur. Birkaç örnek:


Üretim kontrolü: Endüstriyel üretimde, bir ürünün üretim durumunu belgelemek için RFID çip verileri kullanılabilir. Bu bilgilere dayanarak başka işlem parametreleri belirtilebilir. Bu prosedür, özellikle otomobil endüstrisinde halihazırda yaygın olarak kullanılmaktadır.

İzlenebilirlik: RFID etiketleri, tüm üretim ve kaynak verilerini depolayarak tedarik zinciri boyunca üretim yeri ve zamanına kadar net ve eksiksiz izlenebilirlik sağlar.

Envanter yönetimi: Kütüphaneler, self servis terminaller aracılığıyla medyanın ödünç alınmasını ve iade edilmesini kontrol etmek için RF etiketlerini kullanır.

Mağaza yönetimi: RFID, mal girişinde paletleri otomatik olarak yakalamak, bunları envanter kontrol sisteminde kaydetmek ve belirlenmiş raflarına taşımak için konuşlandırılabilir.

Ürün koruması: Yüksek kaliteli markalı ürünler, orijinallik kontrolleri sırasında orijinalleri ve taklitleri ayırt etmek için RFID aktarıcıları kullanır.

Erişim kontrolü ve saat takibi: Birçok şirket, girişlerde otomatik erişim kontrolü için ve/veya belirlenen terminallerde personel çalışma saatlerini kaydetmek için RFID çipleri kullanır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.