Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Barkod ve Nakliye Etiketleri

15-02-2019 18:36
Barkod ve Nakliye Etiketleri

 Barkod ve nakliye etiketleri hakkında bilmeniz gereken her şey


1970'lerin başında piyasaya sürüldüğünden beri barkod çoğu sektör için bir zorunluluk haline geldi. Maliyetlerin düşürülmesi, zaman kazanma ve bilgilerin doğru şekilde kaydedilmesi ve saklanması için endüstri standardı haline gelmiştir.


Şahsen, bu herşeyi elle yazmaktan çok daha kulağa hoş geliyor.


İçinde yaşadığımız bilgi çağında, akıllı işletmeler, faaliyetlerinde önemli öngörüleri ve kararları almak için verilere güveniyorlar. Şirketler, kararlarını bu verilerle toplanan bilgiler üzerine uygularlar; bu nedenle güvenilir olması çok önemlidir! Aksi takdirde, kararları hatalı veya tehlikeli olabilir.


 

Veri toplama işlemini otomatik hale getirmek ve insan hatasını ortadan kaldırmak, veri doğruluğunu sağlamanın anahtarıdır. Çoğu şirket için, barkod bu bilgiyi elde etmek için güvenilir bir araçtır.


Bu barkodlu otomasyon sistemi binlerce endüstri ve uygulamaya girmenin yolunu buldu. Her etiketteki basit siyah çizgi deseni ile hastanedeki hastalara kadar her şeyi izler. Tüm barkod içindeki bilgilerin kilidini açmak için gereken bir tarayıcı basit bir okutmak yeterlidir.


Barkod tarama hızlı, güvenilirdir ve büyük ölçüde insan hatasını azaltır. Bu tüm verileri elle girmekten çok daha kolay geliyor değil mi?


Genel olarak, barkodlar ürünleri, ekipmanları ve insanları izlemek için kullanılan ucuz ve uygun bir mekanizmadır.


Barkodun varyasyonları, değişen şirket ihtiyaçlarını karşılamak için son 45 yılda geliştirilmiştir. Kağıda, plastiğe, veya kartona basılabilirler.


Barkod, yalnızca üzerine yazdırıldığı uygulama kadar güvenilirdir.


Etiket düşerse veya mürekkep lekelenirse, barkodunuz tamamen işe yaramazdır. Bu nedenle, her uygulama ve ortam için doğru etiketin seçilmesi son derece önemlidir.


Bir iş için tam olarak hangi etiketin doğru olduğunu belirlerken göz önünde bulundurulması gereken tonlarca etken vardır. Çok zor olabilir, biliyoruz - ama tam olarak ne için buradayız!


Bu süreci sizin için mümkün olduğunca kolay ve açıklayıcı hale getirmek istiyoruz. Bu makalenin sonunda, termal barkod ve nakliye etiketleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi bileceksiniz.


Başlamadan önce, temel bilgilerden birkaçını gözden geçirelim…


Bölüm 1- Temel Bilgiler

  • Medya Türleri
  •   
  • Termal baskı
    • Doğrudan termal
    • Termal Transfer  
 

Bölüm 2- Neden Barkod?

  • Sadece Sayısal Barkodlar
  • Alfa Nümerik Barkodlar
  • Endüstri Standardı Barkodlar
    • Tek Boyutlu (1D) Barkod Çeşitleri
    • İki Boyutlu (2D) Barkod Çeşitleri

 

Bölüm 3- Özel İhtiyaçlarınız

  • Etiket Ömrü
  • Çevresel maruz kalma
  • Yazıcı teknolojisi
    • Endüstriyel Yazıcılar
    • Masaüstü Yazıcıları
    • Mobil Yazıcılar

 

Bölüm 4- Doğru Etiketi Seçme

  • Etiket malzemesi
    • kâğıt Etiketler
    • polipropilen Etiketler
    • Polyester Etiketler
  • Renkli etiketler
  • Yapıştırıcılar
    • Önemli Terminoloji
  • Çekirdek boyutu
  • Perforasyon ve Uygulama
  • Bitmiş Etiket Formatı
    • Rulo

 

Bölüm 5- Termal Transfer için Ribbon

  • Şerit Malzemesi
  •  
  • Termal Yazıcı Uyumluluğu
    • Kaplamalı Taraflı (CSO)
    • Kaplamalı Taraf İçinde (CSI)
     
  • Şerit boyutlandırma
 

Bölüm 1: Temel Bilgiler


Medya Türleri


Yanıtlanması gereken ilk ve en kolay soru şudur: Barkodunuz izleme işleminden sorumlu olacak mı?


Kağıt etiketler en popüler ve uygun maliyetli olmakla birlikte, her durum için mutlaka en iyi seçenek değildir.


İşte en popüler medya türleri:


Etiketler


Etiketler, barkodlar için en popüler ve uygun maliyetli medyadır. Bunun başlıca nedeni, tasarım, baskı ve maliyet uygun olmalarıdır. Bir etiketin anatomisi yüzey malzemesiyapışkan ve bir astardan oluşur.


Facestock ribonun yazıldığı dış yüzey kağıdıdır. Etiket yapıştırıcı, etiketi uygulamasına bağlayan yapışkan malzemedir. Son olarak,astar, yapıştırıcıyı uygulanmadan önce koruyan şeydir. Başka bir deyişle, etiketin kullanılmadan önce yapıştırıldığı malzeme - tipik olarak balmumu veya polyesterdir.


Etiketler Ya rulo halinde,ve levha şeklinde ya da katlanmış olarak paketlenirler ve stok takibi, nakliye ve taşıma, çapraz yerleştirme, depo yönetim sistemleri vb. İçin kullanılabilirler.

liste uzayıp gidiyor ...


Karton Etiketler


Karton Etiketler başka bir popüler barkod medyasıdır. Genellikle bir etiketten daha kalındır ve yapışkanları yoktur. Yapışkan eksikliği nedeniyle, etiketler genellikle plastik bir ip veya zımba ile uygulanır.


Bu etiket, bir kağıt etiketin yapışması gereken pürüzsüz bir yüzeye sahip olmayan bir ortama uygulama için de iyidir.


Bir barkod etiketinin en yaygın uygulaması giyim sektöründedir. Giyim satan satıcılar sattıkları giysilerin arkasında yapışkan kalıntısı istemiyorlar.


Bileklikler


Bileklikler barkodlar için en az kullanılan ortamdır, ancak yine de son derece önemlidir. İhtiyaçları oldukça uzmanlaşmış ve onları daha iyi bir pazar haline getiriyor.


Çoğunlukla, bileklikler hayvanları veya insanları takip etmek için kullanılır.Bu durumlarda tercih edilir, çünkü düşme olasılığı bir karton etiket veya yapışkanlı etiketten çok daha düşüktür.


Termal baskı


Barkodlarınızı yazdırmak için kullanabileceğiniz birkaç farklı baskı teknolojisi vardır. Bununla birlikte, bir yöntem - termal baskı - en yaygın yöntemdir.


"Neden diye soruyorsanız? Bunun nedenleri oldukça basittir: termal baskı kolay, hızlı ve verimlidir.


Termal baskı iki çeşit halinde gelir: direkt termal ve termal transfer. Termal yazıcıların çoğu hem termal transferde hem de direkt termal baskıda yazdırılırken, her ortamın avantajları ve dezavantajları seçiminiz için önemlidir.


Bununiçin bir iki dakikamızı ayıralım.


Doğrudan termal


Doğrudan termal Etiketler (DT) yazdırmak için mürekkep veya şerit gerektirmez. Bunun yerine, kağıdın üzerinde yazıcının baskı kafasına maruz kaldıkça renk değiştiren ısıya duyarlı bir katman vardır. Baskı kafası, kağıt üzerinden geçerken hızla ısınır ve soğur.


Alışverişe çıktığınızda alacağınız makbuzları düşünün. kağıdın Çizilmesi durumunda siyah bir çizik izi bırakacağını fark ettiniz mi? Çünkü doğrudan termal dir!


DT etiketleri, nakliye etiketleri, parçalanacak karton ambalajlar ve yüksek ciro oranına sahip envanter gibi geçici kullanımlar için mükemmeldir.


Etiketlerin sadece birkaç haftalık kullanıma dayanması ve şerit gerektirmemesi gerekir. Doğrudan termal, yüksek kalitede, taranması kolay etiketler üretir, ancak gerekli bir şeridin ekstra maliyeti yoktur.


Şerit veya mürekkep olmadan çalışmak hoş bir seçenek gibi görünse de, DT baskısının bazı olumsuzlukları vardır…


Kağıt ısıya duyarlı olacak şekilde yapılandırıldığından aşırı sıcağa veya güneş ışığına uzun süre maruz kalamaz veya etiket zarar görebilir veya solabilir.


Bu nedenle, bu etiketler alternatif - termal transfer sürece devam etmez.

 

Termal Transfer


Termal transfer (TT) teknolojisi, ısıya duyarlı bir karbon şerit kullanır. Şerit, görüntü veya metni sunmak için termal baskı kafasından geçerken etikete eritilir.


Bu etiketler daha dayanıklıdır, çizilmeleri veya solmaları daha düşüktür ve uzun süre dayanmaları daha olasıdır.


Şirketiniz uzun süreli depolama gerektiriyorsa veya doğrudan güneş ışığına maruz kalacaksa, termal transfer sizin için ideal olanıdır.


Artık barkod etiket teknolojisinin mutlak temellerini bildiğinize göre,sizin için daha da kolaylaştıracağız…

 

Bölüm 2: Neden Barkodlar?


Peki barkod kullanmanın amacı nedir?


Hayatınızı çok daha kolay hale getiriyorlar!


Barkodlar, şirketinizi daha verimli kılmak için çeşitli amaçlar için kullanılabilir. İşte size yardımcı olmalarının birkaç yolu:


·Stok Takibi ve Yönetimi

·Nakliye ve Taşımacılık

·Ürün tanımlama

·Lot Numaraları


Barkoddaki her karakter, geniş ve dar siyah çubukların bir kombinasyonu olarak ifade edilir - bu zaten bildiğimiz açık kısmıdır.


Çok basit görünen bu çubuklar, bir bilgisayara tarandıktan sonra kodu çözülen tonlarca bilgiyi tutabilir.


Muhtemelen farketmediğiniz şey aslında birçok farklı barkod türü olduğudur. Farklılıklar o kadar azdır ki, gözden kaçırması kolaydır. Varyasyonlar aşağıdaki gibidir:


Sadece Sayısal Barkodlar


Bu barkod tipi Evrensel Ürün Kodlarını (UPC) içerir ve perakende satış uygulamaları için yaygın olarak kullanılır, ancak kan bankalarında ve hatta bazı eski kütüphanelerde de kullanılabilir. Bunlar kullanışlıdır, çünkü genellikle kendini kontrol etme, hata düzeltme özellikleri sunarlar. 


Alfa Nümerik Barkodlar


Bu, çok amaçlı olan, ancak özellikle nakliye ve takibinde veri toplayan dünya çapında bir barkod etiketidir. Bunlar, sağlık sektöründe, hata azaltmada büyük miktarda bilgi tutma kabiliyetleri nedeniyle kullanılma eğilimindedir.


Endüstri Standardı Barkodlar


Birçok endüstri, kendilerine özgü barkod sistemlerine sahiptir.

 

Tek Boyutlu (1D) Barkod Çeşitleri


UPC Kodu

Bunlar, tüketim mallarını dünya genelinde,  satış noktasında etiketlemek ve taramak için kullanılır. ilk ve daha genel varyasyon, 12 sayısal basamağı kodlayan UPC-A'dır.Bu arada, daha küçük bir varyasyon olan UPC-E sadece 6 rakamı kodlar.


EAN kodu

Bunlar UPC'ye benzer, ancak öncelikle Avrupa'da kullanılmaktadır. Coğrafi uygulama için kullanılırlar. EAN-13, 13 haneye sahiptir ve varsayılan form faktörüdür. Öte yandan, EAN-8, örneğin küçük şekerler gibi, yalnızca sınırlı alanın mevcut olduğu ürünlerdeki barkodları göstermektedir.


KOD 39

Bunları 9 kodunun 3'ünde de görebilirsiniz. Özellikle otomotiv endüstrisi ve  savunma bakanlığı olmak üzere birçok endüstride kullanılmaktadırlar. Bunu farklı kılan, hem sayısal rakamları hem de karakterleri kullanmasıdır. Bu isim sadece 39 karakter kodlayabilmesi gerçeğinden geliyor (43'e yükseltilmemiş olsa bile).


KOD 128

Bu, Kod 39'a benzer, ancak çok daha küçüktür. Bu yüksek yoğunluklu kodlar lojistik ve nakliye endüstrilerinde sipariş vermek ve dağıtmak için kullanılır - POS değil.Kod 128 barkodları tedarik zinciri uygulamalarında kullanışlıdır, çünkü çeşitlendirilmiş bilgileri depolayabilir ve ASCII 128 karakter kümesinin herhangi bir karakterini destekleyebilirler.


ITF

AKA Interleaved 2 / 5'dir. Bunlar, tüm dünyadaki ambalaj malzemelerini etiketlemek için kullanılır. Özellikle oluklu mukavva üzerine baskı yaparken yüksek baskı taleplerini karşılayabilirler. ITF barkodları 14 sayısal rakamı kodlar ve tam ASCII setini kullanır.


KOD 93

Bu barkodlar, perakende satış envanterindeki paketleri tanımlamak, elektronik bileşenleri etiketlemek ve ayrıca Kanada Postu için ek teslimat bilgileri sağlamak için lojistikte kullanılır.Tam ASCII desteğiyle geldiği için Kod 39 barkoduna benzer, ancak geliştirilmiş bir sürümdür.Barkodun kendisi ek güvenlik sağlar ve kompakt boyutu onu daha da kısaltır.


CODABAR

Bu, kan bankaları, FedEx, fotoğraf laboratuvarları ve kütüphaneler gibi lojistik ve sağlık profesyonelleri tarafından kullanılıyor. Yazdırması çok kolaydır ve herhangi bir vuruş stili yazıcı tarafından üretilebilir (hala bunlardan birine sahip olanlarınız için daktilolar içerir!). Bilgisayara gerek yok! Kodabar barkodlar ayrıktır, kendi kendini kontrol eder ve ek 4 başlat / durdur karakteri ile 16'ya kadar farklı karakteri kodlayabilir.


GS1 VERİTABANI

Azaltılmış Alan Sembololojisi olarak da adlandırılan bu standart barkod türü perakende kuponlar için kullanılır. Tüketici kuponlarını tanımlamak, üretmek, bozulabilir ve hatta sağlık sektöründeki bazı şeyleri tanımlamak için kullanılırlar.


MSI PLESSEY

Bu barkod etiketlerini süpermarketteki raflarda bulabilirsiniz. Perakende ortamlarında envanter yönetimiiçin kullanılırlar.


İki Boyutlu (2D) Barkod Çeşitleri


QR KOD

Bu tüketici odaklı bir barkod çeşidi. Bu barkodlar,reklamlar, dergiler ve kartvizitler gibi izleme ve pazarlama amaçlı kullanılır. aynı zamanda esnekler, yüksek hata toleransına sahipler ve hızlı bir şekilde okunabilirler.Tek olumsuz tarafı, bir lazer tarayıcıyla okunamayacak olmalarıdır. QR kodları tarafından desteklenen barkod tarayıcıları kullanmanız gerekmektedir.


PDF417

İsimle söyleyebileceğiniz gibi, PDF417 fotoğrafları,parmak izlerini, imzaları, metni, sayıları, grafikleri ve çok miktarda veri depolamayı gerektiren başka şeyleri saklamak için mükemmeldir. Ve "büyük miktarlar" derken, 1,1 kilobayt makineyle okunabilen veriler demek istiyorum.


AZTEK

Taşımacılık sektöründe iseniz, bu barkod tam size göre.Bilet vehavayolu biniş kartlarında kullanılırlar. Bu etiketler o kadar güçlüdür ki, çözünürlüğü düşükolsalar bile kodları çözülebilmekte, bu da biletler kötü yazdırıldığında veya telefonla sunulduğunda kullanışlı olmalarını sağlamaktadır. Bu, bir hava alanındaki biniş sürecini daha hızlı ve yumuşak hale getirir.


İyi gidiyorsun. Artık bir barkodu diğerinden nasıl ayırt edeceğinizi biliyorsunuz.


Özetlemek gerekirse: hangi formatın kullanılacağına karar vermeniz gerekiyorsa, kendinize şu soruları sorun:


Ürününüzün perakende mağazalarında satış noktasında taranmasını ister misiniz?

İstediğiniz: UPC veya EAN Kodu


Hangi tür karakterlerin desteklenmesi gerekiyor? Alfanümerik?

İstediğiniz: CODE39, CODE128 veya QR Kodu


Paket üzerinde dahamı az yer var ?

İstediğiniz: EAN8, UPC-E, CODE128 veya DATAMATRIX


Barkoddan hangisine baskı yapacaksınız? Karton?

İstediğiniz: ITF


Barkodda çok fazla veri depolamak mı istiyorsunuz?

İstediğiniz: PDF417


3. Bölüm: Özel İhtiyaçlarınız Hakkında Konuşalım


Barkodun Ne Kadar Süresine İhtiyacınız Var?


< 6 Aya kadar mı ?

Daha önce belirtildiği gibi, doğrudan termal etiketler ısıya karşı daha hassastır ve bu nedenle dayanıklılığı uzun sürmez.


> 6 Ay dan Fazlamı ?

Termal transfer, iki seçeneğin daha güçlü olanıdır. Etiketleri 6 aydan fazla saklamayı planlıyorsanız, TT seçiminiz olmalıdır.


Etiket Hangi Ortamlarda Kullanılacak?


Açık havada

Doğrudan Termal'i Seçin!

DT etiketleri,solmaya başlamadan önce yalnızca açık havada ışığa maruz kalmış yaklaşık1 ay sürebilir. Bu etiketlerin ısı hassasiyeti, etiketin kullanım ömrünü kısaltır.


içeriye

Doğrudan Termal veya Termal Transfer (rafta ne kadar kalacaklarına bağlı olarak)


DT raf ömrü yaklaşık 6 ay sürebilir, bu yüzden bunları kullanacağınızı biliyorsanız ve bir şerit kullanmama fikrini seviyorsanız, o zaman DT tam size göre!-AMA- etiketlerinizi genellikle 6 aydan daha uzun süre tutarsanız, güvenli olan, termal transfer olan daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü bir etiket satın almaktır.


Ne Tür Bir Yazıcıya İhtiyacım Var?


Yeni başlayanlar için termal etiket yazıcısına ihtiyacınız olacakMürekkep püskürtmeli ve lazer barkod yazdırma ve etiket nakliye için düzgün çalışmaz.


3 tür termal etiket yazıcısı vardır: endüstriyel barkod yazıcılarımasaüstü barkod yazıcıları ve mobil yazıcılardır. Tanınmış termal yazıcı markaları Zebra, Datamax-O, Sato ve Argox'tur.


Sanayi endüstriyel 


Bu yazıcılar günde 3.000-10.000 etiket arasında herhangi bir yere yazdırabilir. Yüksek hacimli baskıya dayanacak şekilde tasarlanmışlardır, bu nedenle genellikle yüksek miktardaki ve yüksek kalitede baskının şart olduğu depo ve üretim ortamlarında tutulurlar.


Masaüstü Barko yazıcılar


Günde yaklaşık 500-1000 etiket yazdırmayı planlıyorsanız, kullanmak istediğiniz yazıcı budur. Bir ekmek kızartma makinesinin büyüklüğünde dir ve genellikle perakende uygulamalar, varlık takibi ve düşük baskı hacimleri gerektiren küçük ölçekli etiketleme işlemleri için kullanılır.


Mobil yazıcılar kadar küçük değiller ama her masaya sığacak kadar küçükler. Endüstriyel yazıcılardan daha küçük olmalarına rağmen, eşit kalitede ve hızla baskı yaparlar.


Seyyar Barkod yazıcıları


Mobil yazıcılar hareket halindeyken düşük miktarlı baskı için mükemmel çözümdür. Bunlar, kemerinize takılabilen süper kompakt yazıcılardır, böylece iç veya dış mekanlarda her ortamda yüksek kaliteli etiketler oluşturabilirsiniz.


Bölüm 4: Sizin İçin Doğru Etiketi Seçme


Doğru Malzemeyi Nasıl Seçersiniz


Karşılaştığınız etiketlerin çoğu tipik olarak aynıdır ve 3 malzemeden yapılacaktır: KağıtPolipropilen veya Polyester. Onlara birbirinden nasıl ayırt edeceğinizi öğrenelim:


kâğıt Etiketler


Termal Etiket, Kuşe etiket, Vellum Etiket


Avantajları:


  • En ucuz seçenek
  • Kullanımı kolay
  • Günlük, sıradan uygulamalar için iyi
 

Dezavantajları:


  • yırtılabilir
  • Su geçirmez değil
 

Uygulamalar:


  • Dışarıda kullanım veya kimyasal maruz kalma dışında hemen hemen her şey
 

Polipropilen


Mat veya parlak


Avantajları:


  • Dayanıklı uygulama için uygun
  • Nem dayanıklı
  • Yırtılmaz
  • bulaşmaz
  • Uzun baskı ömrü
  • Esneklik, dayanıklılık ve çok yönlülük
  • Ağaçsız ve çevre dostu
  • Yağ, gres ve diğer kimyasallara karşı dayanıklı
  • Hızlı kuruma süresi
  • Anti statik şerit
 

Dezavantajları:


  • Kağıttan daha pahalı, fakat polyesterden daha ucuz
  • Balmumu / reçine şerit gerektirir
 

Uygulamalar:


  • Sık kullanılan belgeler
  • Raf ve kutu etiketleri
  • Tıbbi veya kimyasal laboratuvarlar
 

Polyester


Parlak


Avantajları:


  • Kötü hava şartlarına dayanıklı
  • Yırtılmaz
  • Su geçirmez
  • Açık havada saklanabilir
  • Kimyasallarla temasa dayanabilir
 

Dezavantajları:


  • En pahalı seçenek
 

Uygulamalar:


  • Sert dış ortamlar
  • Kimyasal laboratuvarlar
 

Renkli etiketler


Kağıt üreticilerin büyük çoğunluğu boş / beyaz kağıda subazlı boya ile renk vererek istenilen etiketi üretmektedir. Çeşitli renkler mevcuttur. Bir etiket veya etiket renklendirildiğinde Renkli Etiket olarak adlandırılır. Bu, tüm yüzeyin kenar veya kenarlık olmadan renklendirildiği anlamına gelir. Ürün türüne göre renk kodlama envanteri için mükemmeldirler.


Tercih edilen renkleri sarı, açık yeşil, açık mavi ve turuncudur. Bu etiketlerle barkod kullanıyorsanız, okunabilirlik ve taranabilirliğe yardımcı olmak için daha açık bir renk seçmek daha iyi olur.


Yapıştırıcılar


Etiketinizi seçerken, etiketinizin gerçekleştireceği görevlere dayanacak bir yapıştırıcı seçtiğinizden emin olun.


Bunu anlamak için cevaplamanız gereken 3 soru:


1) Etiketinizin yüzeye ne kadar yapışması gerekir?


Kalıcı etiketler yapıştırıcılar tam olarak göründüğü gibi ... kalıcı.


Uygulandıktan sonra çıkarılması zor olacaktır. Bu, stok etiketleme veya nakliye ve taşıma için mükemmel bir seçimdir. Bir etiket düştüğü için gönderilerinizin kaybolması konusunda endişelenmek istemezsiniz.


İkinci tip yapıştırıcı çıkarılabilir etiketler. Bu etiketler zarar görmeden veya yüzeyde kalıntı bırakmadan çıkarılabilir.


Çıkarılabilir yapışkanlı etiketler etikette yazanları güncellemek istediğinizde kolayca yeniden konumlandırılabilir ve kullanışlıdır.


2) Etiketin uygulanacağı yüzeyin dokusu nedir?


Etiketler, pürüzsüz yüzeyleri temizlemek için daha etkili yapışma eğilimindedir. Pürüzlü ve pürüzlü yüzeyler, yapışmak için daha agresif bir yapışkan gerektirir.


Ek olarak, yüzeyiniz ıslanacak mı? Veya soğuk? Bu tip uygulamalar, son derece güçlü yapıştırıcılar ve muhtemelen bir polipropilen veya polyester yüzey stoğu gerektirir. Standart tüm sıcaklık yapıştırıcılı ortalama bir kağıt etiket işi yapmaz.


3) Etiketiniz hangi sıcaklıkta uygulanacak? Etiketiniz hangi sıcaklıklarda saklanacak?


Her yapıştırıcı, ortama bağlı olarak farklı performans gösterir. Dondurucularda iyi işleyen yapıştırıcılar sıcak sıcaklıklarda korkunç performans gösterebilir ve bunun tersi de geçerlidir.


Dondurucu etiketlerine ihtiyacınız olduğunu biliyorsanız, şirketiniz için doğru olanı nasıl seçeceğinize dair Dondurucu Etiketi Satın Alma Kılavuzlarını inceleyin.


Dondurucu etiketlerinize sahip olduktan sonra, etiketlerinizi soğukta doğru bir şekilde uygulama ve yapıştırma konusunda bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek içinbu makaleyegöz atın.


Şimdi - işte teknik kısım geliyor. Yapıştırıcılar tipik olarak kauçuk veya akrilik esaslıdır.


Kauçuk Yapıştırıcılar


Bu, ikisinin daha az pahalı seçeneği olan sentetik bir polimerdir. Akrilik esaslı yapıştırıcılardan daha yüksek başlangıç ​​yapışkanlık kalitesine sahiptir, ancak zaman içinde aşınmasına neden olabilecek neme ve yüksek sıcaklıklara daha duyarlıdır.


Kimyasal maddelere veya solventlere maruz kalmak aynı zamanda kauçuğun kırılmasına neden olabilir. Etiketlerinizi iç mekanlarda plastik yüzeylerde oda sıcaklığında tutma eğilimindeyseniz, bu sizin istediğiniz yapışkandır.


Akrilik Yapıştırıcılar


Akrilik yapışkanlı etiketler, ahşap ve metalden cama ve diğer dış mekan malzemelerine kadar geniş bir yüzey yelpazesinde iyi çalışır. Neme karşı dayanıklıdır ve sert sıcaklık değişimlerinde ve ultraviyole ışık ve donma koşulları gibi mevsimsel elementlerde tutarlıdır.


Yüzeye tamamen yapışması yaklaşık 24 saat sürer, konumunu yıllarca korumak için kalma gücüne sahiptir.


Bu sert bir yapıştırıcıdır - ancak kauçuk yapıştırıcısından çok daha pahalıdır.


Etiket satın almanın böyle bir bilim olduğunu kim bilebilirdi ki?


Önemli Terminoloji:


Tüm etiket yapışkanlı jargonunu bildiğinizden emin olmak için, etiket satın alma yolculuğunuzda karşılaşabileceğiniz popüler terimlerin bir listesini hazırladık:


TACKBir etiketin yapışkanlığı. Daha yüksek yapışma = daha yüksek yapışkanlık.


ISLAK ÇIKIŞ SÜRESİ: Bu esasen, etiketin yüzey bağı ile yüzey arasında kalıcı bir bağ oluşturan sürekli bir film oluşturması için geçen zamandır. Etiket ıslanmadan önce ürününüzü dondurucuya yerleştirirseniz, etiket yapışmasını koruyamayabilir. Bir etiketin tamamen ıslanmasına izin vermeden önce ani sıcaklık değişiklikleri etkinliğini azaltır. Dondurucu etiketi ıslanma süreleri hakkında daha fazla bilgi gerkeli,.


MINIMUM UYGULAMA SICAKLIKI (MAT): Etiketleme sırasında yapıştırıcının çalışacağı en düşük sıcaklık.


SERVİS SICAKLIK ARALIĞI (STR): Etiket kullanımdayken, etiket uygulandıktan ve en yüksek yapışmayı sağlamak için yapışmadan sonra, yapıştırıcının üzerinde çalışacağı sıcaklık aralığı.


SICAK MELT YAPIŞTIRICISI: çok yüksek başlangıç ​​yapışkanlığı sunan kauçuk esaslı bir yapıştırıcıdır. Bu, etiketin sıfır altı sıcaklıklarda çok iyi performans gösteren neredeyse anlık bir ıslanma süresine sahip olmasını sağlar.


EMÜLSİYON AKRİLİK YAPIŞTIRICI: Oluklu mukavva kutularınızı etiketlemek için ekonomik bir seçim. İyi bir ilk yapışma ve geniş bir sıcaklık servis yelpazesine sahip olan bu ürün, çok yönlülüğü nedeniyle genellikle "tüm sıcaklık” yapıştırıcısı olarak anılır.


SOLVENT YAPIŞTIRICI: Plastik ve cam için tasarlanmış kalıcı bir yapıştırıcıdır. Bu yapıştırıcı çok soğuk sıcaklıklara (yüksek sıcaklıkta donma veya kriyojenik laboratuar koşullarında), otoklavlamaya ve diğer zorlu laboratuar koşullarına dayanabilir. Solvent yapıştırıcılar kullanılırken genellikle sentetik bir etiket gerekir.


Çekirdek Boyutu


En yaygın iki çekirdek boyutu 25,4mm iç çap ve 76mm çaptır. Ayrıca 40mm iç çap çekirdeğinide görebilirsiniz, ancak bu çok daha az yaygındır (bir dakika içinde buna gireceğiz).


Çekirdek boyutlarının farklı olmasının nedeni yalnızca içinde kullandıkları yazıcı türüne dayanır. Daha büyük yazıcılar daha büyük rulolar kullanır.


Endüstriyel yazıcılarda 76mm çekirdek çaplı etiketler kullanılmıştır. Bu yazıcılar daha büyüktür - böylece daha büyük çekirdeklere sahip rulolara uyabilirler.


Masaüstü yazıcılarda 25,4mm ve 40mm çekirdek çapındaki etiketler kullanılır. Bunlar yaklaşık olarak bir ekmek kızartma makinesinin büyüklüğündedir - endüstriyel yazıcılardan çok daha kompakt.76mm çekirdekteki etiketler bu küçük yazıcıya sığmayacaktır.


Rulo Etiketleri


Rulo etiketler karton veya plastik makaraların etrafına sarılır ve yalnızca termal etiket yazıcılara (veya daha az yaygın olarak - inkjet rulo yazıcılara) basılabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, yazıcıya bağlı olarak 1 ”, 3” çekirdekli olarak geliyorlar. Yazdırmak için, makine boş etiketi bir uçtan besler ve son basılan etiket bir seferde diğer ucundan çıkar.


Bu, her birinin benzersiz bir şekilde basıldığı nakliye etiketlerini, barkodları ve ad etiketlerini yazdırmak için en hızlı ve en kolay çözümdür. Ek olarak, ruloların termal transfer teknolojisi ile basılabilmesi nedeniyle, levha etiketlerinden çok daha uzun süre dayanabilirler. Etiketler için yüksek bir talebiniz varsa, günde 500 adete kadar baskı yapmak için rulo etiketler kullanabilirsiniz.


Ruloların bir sorunu, etiketleri düzgünce toplamak için bir etiket sarıcınız olmadığı sürece dağınık bir yığın halinde basmalarıdır. 


Bölüm 5: Termal Transfer? Şeritler Hakkında Bilmeniz Gerekenler.


Termal Transfer Ribbon

 

Termal transfer yazdırmayı düşünüyorsanız, termal transfer şeritlerine ihtiyacınız olacaktır.


Daha önce hatırlıyorsanız, termal transfer teknolojisi, ısıya duyarlı bir karbon şerit kullanır. Şerit, görüntünün veya metnin etikete sunulması için termal baskı kafasının üzerinden geçerken etikete eritilir demiştik.


Şerit Malzemesi


Termal transfer şeridiniz için doğru malzemeyi seçmek, etiketlerinizin eldeki işin istenen kalite ve dayanıklılığına dayanmasını sağlayacaktır.

Üç temel şerit malzemesi vardır Wax (balmumu) / Wax Resin ( balmumu,reçine) ve Resin (reçine) dir.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.